HTML

Receptek,árak és számítástechnika

Receptprogram készítésének folyamata. Olcsó receptekkel, otthoni főzéssel, sütéssel, okos beszerzésekkel spóroljon meg több ezer forintot! Számítógép használata egyszerűen, programok kezelése, beállítása, online szolgáltatások kezelése lépésről lépésre.

Friss topikok

Linkblog

Kitől tanuljunk számítástechnikát? Gyerekjáték a számítógép?

2012.10.30. 23:07 blogollol

A minap már meg sem lepődtem, amikor azt láttam a TV-ben, hogy a Gyerekjáték a számítógép című műsorban egy kisfiú magyaráz egy nagymama korú hölgynek nagy magabiztossággal fölényesen monoton hangon beolvasva a súgógépről a tudnivalókat. A kisfiú szerint az USB kulcsot nem lehet kivenni, mielőtt becsukjuk az Intézőt. Szegény gyerek olyan dolgokat állít, amik nem igazak. 1 perc alatt bárki kipróbálhatja, hogy eltávolítható az USB kulcs biztonságosan az Intéző becsukása nélkül is.

1. Dugjunk be egy USB kulcsot

2. Nyissuk meg Intézővel

3. Válasszuk a tálcán a Hardver biztonságos eltávolítása ikont.

4. Válasszuk a Hardvereszköz leállítása menüpontot.

5 TÁDÁÁM ! Működik. Az Explorer becsukása nélkül.

P2F_206.png

Még könnyebben leválaszthatjuk az eszközünket, ha az Intézőben jobb gombbal az eszközre kattintunk, majd a Kiadás menüpontot választjuk. ezzel a fenti 3. és 4. pontot helyettesíthetjük, és nemcsak hogy nem kell kilépnünk az intézőből, hanem ott kell lennünk. XP-n és Windows 7-en is így megy.

P2F_210.png

Már csak egy kérdés van hátra: Mire jó ez?

A számítógépek mielőtt az összes kiírandó adatot ráírnák az adathordozóra, egy részét a memóriában tartják, mivel blokkokban írnak és így gyorsabbak a műveletek, mintha egyesével írogatnának - olvasgatnának. Ha úgy kapcsoljuk ki a számítógépünket, hogy nem a leállítás paranccsal, hanem csak a fizikai kikapcsoló gombbal, előfordulhat, hogy bizonyos ki nem írt adatok elvesznek, sőt a gép merevlemeze is megsérülhet, de a fájlrendszer nagyobb eséllyel. Ugyanígy az USB kulcsról is hiányozni fognak a nem befejezetten kiírt adatok, vagy az USB kulcs is megsérülhet. Nekem is ment már tönkre egy 4 GB-os kulcsom, amikor még nem tudtam, hogy ezeknél is így van. A "Hardver biztonságos eltávolítása" illetve a "Kiadás" parancsok kiírják a memóriában rekedt részeket és lezárják a fájlokat. Ezután sérülésmentesen eltávolíthatjuk az USB eszközt.

A gyerekjáték tehát felesleges szolgai munkához, vagy a protokoll be nem tartása miatt veszteségekhez vezethet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr814878402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása