Hozzávalók 4 ember részére:
- 1 vöröshagyma 7 forint.
- 1/4 karalábé 40 forint.
- 1/2 zeller 95 Ft.
- 2 db fehérrépa 94 Ft.
- 2 db sárgarépa 45 forint.
- 4 szelet sertéskaraj 480 HUF.
- 1/2 kg karajcsont 240 Ft.
- 2 db egész bors 38 forint.
- 2 gerezd fokhagyma 5 HUF.
kicsi só 1 forint.
Grízgaluska
- 1/2 csokor petrezselyem zöldje 23 Ft.
- 2 evőkanál búzadara 6 HUF.-
1 kávéskanál sertészsír 6 Forint.
- 1 tojás 47 Forint.
kicsi só 1 HUF.
Összesen: 1128 HUF.
Személyenként: 282 Forint.
Így készítsük:
A csontokat egy fazékban
feltesszük főni, jól kiforraljuk, kiöntjük a levét, és megmossuk. Ezután hideg
vízben újra főni tesszük, immár a hússal . (Minderre azért van szükség, hogy
tisztább levet kapjunk.) Sóval, borssal ízesítjük, hozzátesszük a megtisztított,
darabolt zöldségeket, és a levest legalább egy óráig kis tűzön, gyöngyözve
főzzük. GrízgaluskaEzalatt elkészítjük a grízgaluskát, amihez a tojást habosra
kikeverjük a sertészsírral, hozzáadjuk a grízt, a sót meg apróra vágott
petrezselyem zöldjét, és minimum 20 percig hagyjuk állni. Forró vízbe
szaggatjuk, s 15 percig főzzük. Tálaláskor minden tányérba egy-egy szelet
karajt és grízgaluskát teszünk. Jó étvágyat kívánok!
További receptek árral és
megtakarítási lehetőségek és egészségmegőrzési lehetőségek a www.recepttunder.info weblapon találhatók.